Avdeling Knøttebo

Avdeling Knøttebo er bygd opp og tilpasset de aller minste barna i barnehagen. Avdelingen skal stimulere barns sanse- og synsinntrykk, samt stimulere fin- og grovmotorikken til smårollingene.

Knøttebo er i hovedsak delt inn i to aktivitetsrom, et lekerom og et rom der grovmotorikken blir satt på prøve.

På avdelingens lekerom er det leker som stimulerer barns nysgjerrighet, og dermed inspirerer til lek og læring. Her har de blant annet en lekekrok med hulrom for å gjemme seg inn i, en speiltunell, og leker som er ment til å gi barna ulike sanseinntrykk.
Rommet har en kosekrok hvor man kan ta det litt mer med ro og lese bøker, eller bare ligge og kose seg. Denne kroken blir også brukt til de daglige samlingene vi har på Knøttebo.

På det grovmotoriske rommet er det blant annet en stor madrass med mange ulike puter. Alle putene er forskjellige i form, farge og størrelse, og enkelte har speil og sanseområder. Det er en tunellpute som kan krypes under, klatres over eller brukes som gynge. Putene gir mange muligheter for grovmotorisk utfoldelse. Vi har et stort hjørnespeil, der barna kan se seg selv fra nesten alle vinkler.